Winkelwagen

<< Vorige - Volgende >>


Teunisbloemolie Biologisch 100 softgels
Teunisbloemolie Biologisch  100 softgels
Teunisbloemolie Biologisch
koudgeperst uit biologisch geteelde teunisbloemzaden
  • gunstig voor de bloeddruk
  • ondersteunt gewrichten en botten
  • voor een gezonde huid
  • ter ondersteuning van een normale en regelmatige vrouwelijke cyclus
  • uit biologisch geteelde teunisbloemzaden
  • koudgeperst zonder chemische middelen


De teunisbloem (Oenothera) staat bekend om haar fraaie, gele bloemen en komt van nature voor in Zuid- en Noord-Amerika, maar is ondertussen in vele landen te vinden.
 
 
Teunisbloemolie is rijk aan gammalinoleenzuur (GLA). GLA is een onverzadigd omega 6-vetzuur, dat nauwelijks in de voeding voorkomt en in het lichaam wordt gevormd uit (cis)linolzuur. Vaak vindt deze omzetting in beperkte mate plaats, waardoor minder eicosanoïden (lokale hormoonachtige stoffen) van het gunstige type worden gevormd. Factoren die hierbij een rol kunnen spelen zijn een te hoge consumptie van transvetzuren, verzadigde vetten, suiker, alcohol en koolhydraten en een tekort aan essentiële voedingsstoffen, die bij deze omzetting betrokken zijn (magnesium, vitamine B6, niacine, zink, magnesium, selenium, vitamine C, vitamine E). Niet iedereen maakt het enzym delta-6-desaturase, dat linolzuur omzet in GLA, in dezelfde mate aan. Bij ouderen bijvoorbeeld is het enzym in mindere mate aanwezig.
 
GLA ondersteunt de gezondheid van bloedvaten, gewrichten, botten en huid, bevordert een normale en regelmatige vrouwelijke cyclus, is goed voor zenuwweefsel, bevordert een normale celdeling en is gunstig voor de geestelijke balans. GLA is ook goed voor het in stand houden van een normale bloeddruk en een gezonde cholesterolspiegel en GLA ondersteunt het natuurlijke afweersysteem. Teunisbloemolie is van nature een goede bron van gammalinoleenzuur.
 
Biologisch 
De actieve ingrediënten van biologische voedingssupplementen zijn gegarandeerd van natuurlijke oorsprong en niet synthetisch gefabriceerd. Daarnaast wordt bij de productie zoveel mogelijk rekening gehouden met milieu, dier en mens. In allerlei voorschriften is vastgelegd wat daaronder wordt verstaan. Er worden o.a. geen chemische bestrijdingsmiddelen, kunstmest of genetisch gemodificeerde organismen gebruikt. Het instituut Skal Biocontrole controleert of de voorschriften worden nageleefd en of een product biologisch genoemd mag worden. Biologische producten zijn herkenbaar aan de code NL-BIO-01 en het Europees biologisch keurmerk.
 
Samenstelling per softgel (dagdosering):
 
Teunisbloemolie (uit biologisch geteelde teunisbloemzaden)
500 mg
      Gammalinoleenzuur (GLA)
45 mg
Hulpstoffen:
Biologische gelatine, glycerol, gezuiverd water, tocoferolrijk extract.
Vrij van:
Gluten, lactose, conserveringsmiddelen en synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen en vrij van GMO.
Let op:
Een hoge inname van gammalinoleenzuur tijdens de laatste twee maanden van de zwangerschap wordt afgeraden.
Gebruik:
1-6 softgels per dag bij een (vetbevattende) maaltijd of zoals geadviseerd.
Euro 21.95

Aantal