Winkelwagen

<< Vorige - Volgende >>


Elke Dag Senior 60 tabletten
Elke Dag Senior  60 tabletten
Elke Dag Senior
speciaal geformuleerde multi voor 50-plus
  • extra ondersteuning voor o.a. ogen, botten, hart en bloedvaten
  • bevat B2, B6, B12 en foliumzuur in de biologisch actieve vorm
  • maar liefst 25 mcg D3 en 40 mcg K2 per tablet
  • met toevoeging van Q10, alfaliponzuur, pterostilbeen, luteïne, zeaxanthine
  • ijzer- en kopervrij
  • één tablet per dag

Elke Dag Senior is een zorgvuldig ontworpen multi speciaal voor 50-plus. Het lichaam krijgt met de jaren andere nutritionele behoeften. Zo neemt de behoefte aan ijzer en koper af. Een te hoge inname van deze mineralen kan op hogere leeftijd mogelijk ongewenste gevolgen hebben. Om die reden bevat Elke Dag Senior geen ijzer en koper.
Vitamine B12 als methyl- en adenosylcobalamine, foliumzuur als actief folaat
Waar mannen en vrouwen op die leeftijd wél behoefte aan hebben is extra vitamine B12 en voldoende foliumzuur onder andere voor de hersenfunctie en het ondersteunen van het homocysteïnemetabolisme. Er zit dan ook 150 mcg vitamine B12 in, in de biologisch actieve vormen van methylcobalamine en adenosylcobalamine (ook wel dibencozide genoemd), evenals 400 mcg foliumzuur. In deze multi wordt gebruik gemaakt van Quatrefolic®* (6S)-5-methyltetrahydrofolaat gebonden aan glucosaminezout. Dit is de vorm van foliumzuur zoals het voorkomt en gebruikt wordt in het lichaam, waarbij de binding met glucosaminezout het mogelijk maakt om deze biologisch actieve vorm stabiel te houden en zorgt voor optimale opneembaarheid.
Biologisch actieve (co-enzymatische) vormen
Elke Dag Senior bevat naast deze biologisch actieve vormen van vitamine B12 en foliumzuur óók de biologisch actieve vorm van vitamine B2 en B6 (welke o.a. ook een rol spelen in het homocysteïnemetabolisme), respectievelijk riboflavine-5'-fosfaat en pyridoxaal-5'-fosfaat. Het voordeel van deze lichaamseigen vormen, is dat ze direct door het lichaam gebruikt kunnen worden en niet omgezet hoeven te worden.
Vitamine D en K in de meest effectieve vorm
Vitamine D en K spelen een zeer belangrijke rol bij het behoud van sterke botten op latere leeftijd, naast onder andere de mineralen calcium, magnesium, silicium en borium. Elke Dag Senior bevat maar liefst 40 mcg vitamine K2 dat helpt om calcium op de juiste plaats terecht te laten komen, namelijk in de botten. En daarmee draagt het eveneens bij aan het schoon en soepel houden van de bloedvaten. Deze uiterst belangrijke functies vervult vitamine K2 (menaquinon-7 of kortweg MK-7) veel beter dan vitamine K1 (fylloquinon).
Zo is ook vitamine D van belang voor de botten, door de opname van calcium uit de voeding en de opname van calcium in het skelet te bevorderen. Maar vitamine D heeft een veel breder werkterrein en heeft ook een gunstige invloed op onder andere de weerstand, de spierfunctie en de normale celdeling. Gezien het grote belang en de vele gezondheidsbevorderende eigenschappen, bevat één tablet daarom een hoge dosering van 25 mcg vitamine D3.
Silicium en borium voor sterke botten
Elke Dag Senior bevat 15 mg silicium uit bamboe en 1 mg borium. Silicium is betrokken bij de botgroei en is een synergist van calcium. Borium verbetert de calcium- en magnesiumstatus.
Natuurlijke luteïne en zeaxanthine voor de ogen
Elke Dag Senior bevat een hoge dosering luteïne en zeaxanthine die de ogen beschermen tegen veroudering en belangrijk zijn voor het gezichtsvermogen. Daarnaast helpen vitamine A, vitamine B2 en zink om scherp te kunnen blijven zien.
Q10 en alfaliponzuur
Co-enzym Q10 en alfaliponzuur zijn twee zeer belangrijke moleculen die een rol hebben en zich bevinden in de mitochondriën van elke cel in het lichaam; de energiefabriekjes waar suikers worden verbrand en omgezet in de energie die het menselijk lichaam nodig heeft. Daarnaast hebben ze een sterke antioxidantwerking en helpen ze het lichaam te beschermen tegen beschadiging door vrije radicalen. Elke Dag Senior bevat een basisdosering van beide stoffen.
Pterostilbeen, de beter opneembare vorm van resveratrol
Tot slot bevat Elke Dag Senior een relevante dosering van het zuivere pterostilbeen (pTeroPure®**), dat van nature voorkomt in blauwe bessen. Pterostilbeen wordt ook wel de nieuwe generatie resveratrol genoemd, vanwege de betere biologische beschikbaarheid. Pterostilbeen behoort, net als resveratrol uit druiven, tot de groep fytoalexinen: plantaardige afweerstoffen die een plant beschermen tegen onder andere schimmels en bacteriën. Als antioxidant helpt pterostilbeen het menselijk lichaam op celniveau te beschermen tegen oxidatieve stress en ouderdomsverschijnselen. Daarnaast heeft het een gunstige invloed op de bloeddruk en bloedcirculatie.
Samenstelling per tablet: (dagdosering)
 
% ADH
Bètacaroteen (uit Dunaliella salina)
3 mg
-
(is omgerekend naar vit. A
250mcg-RE
31%)
Vitamine A (retinylacetaat)
250 mcg-RE
31%
Vitamine B1 (thiamine-HCl)
11 mg
1000%
Vitamine B2 (riboflavine-5’-fosfaat)
14 mg
1000%
Vitamine B3 (niacinamide)
40 mg
250%
Vitamine B5 (calcium-d-pantothenaat).
30 mg
500%
Vitamine B6 (pyridoxaal-5’-fosfaat).
7 mg
500%
Folaat (5-MTHF glucosaminezout, Quatrefolic®*)
400 mcg
200%
Vitamine B12 (50% methylcobalamine, 50% adenosylcobalamine)
150 mcg
6000%
Biotine
100 mcg
200%
Choline (bitartraat)
25 mg
-
Inositol
25 mg
-
PABA
10 mg
-
Vitamine C (calcium- en magnesiumascorbaat)
100 mg
125%
Vitamine D3 (cholecalciferol)
25 mcg
500%
Vitamine E (d-alfatocoferylacetaat, 72 ie)
67 mg-TE
558%
Gemengde tocoferolen (beta, gamma, delta)
15 mg
-
Vitamine K2 (menaquinon-7)
40 mcg
53%
Calcium (citraat, ascorbaat)
30 mg
4%
Chroom (picolinaat)
40 mcg
100%
Jodium (kaliumjodide)
75 mcg
50%
Magnesium (citraat, ascorbaat)
30 mg
8 %
Mangaan (citraat)
1,5 mg
75 %
Molybdeen (natriummolybdaat)
50 mcg
100%
Selenium (l-selenomethionine)
69 mcg
125%
Zink (citraat)
15 mg
150%
Silicium (uit Bamboe)
15 mg
-
Borium (natriumboraat)
1 mg
-
Citrusbioflavonoïdencomplex (35%)
20 mg
-
Luteïne (uit Calendula officinalis)
10 mg
-
Zeaxanthine (uit Tagetes erecta)
2 mg
-
Co-enzym Q10 (natuurlijk, ubiquinone)
40 mg
-
Alfaliponzuur (R/S-vorm)
25 mg
-
Pterostilbeen (pTeroPure®**)
25 mg
-
*  Quatrefolic® is een gepatenteerd product en een geregistreerd handelsmerk van Gnosis uit Italië.
** pTeroPure® is een gepatenteerd product en een geregistreerd handelsmerk van ChromaDex Inc uit de Verenigde Staten.
Hulpstoffen:
Microkristallijne cellulose (cellulosegel), calciumcarbonaat, hydroxypropylmethylcellulosesiliciumdioxide, magnesiumstearaat
Gegarandeerd vrij van:
Gluten, lactose, soja, conserveringsmiddelen en synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen. Dit product is geschikt voor vegetariërs en vrij van GMO.
Gebruik:
1 tablet per dag bij een maaltijd met ruim water innemen of zoals geadviseerd. Houd u aan de aanbevolen dosering. Dit voedingssupplement is niet geschikt voor kinderen tot en met 10 jaar.
*  Quatrefolic® is een gepatenteerd product en een geregistreerd handelsmerk van Gnosis.
** pTeroPure® is een gepatenteerd product en een geregistreerd handelsmerk van ChromaDex Inc.
Euro 49.95

Aantal